Eye sustain

NOG Toolkit Duurzame Oogheelkunde
Verpakkingen sorteren: Hoe correct PMD sorteren in de medische sector?
.
.
.

Eyefficiency hoe de productiviteit van operatiekamers en injecties te benchmarken en te verbeteren

Er zijn steeds meer eisen om efficiënter te werken op lijsten met hoge volumes zoals cataractchirurgie en intravitreale injecties. Het Royal College of Ophthalmologists geeft goede richtlijnen voor het verbeteren van de productiviteit in de operatiekamers, en binnenkort komt het GIRFT-rapport over oogheelkunde uit met meer informatie over hoe sommige afdelingen grotere aantallen halen. Eenheden kunnen veel verschillende factoren hebben die hun aantallen beïnvloeden, zoals meer complexe patiënten of grote eisen om chirurgen te trainen, en er is geen manier om dit mee te nemen in de vergelijking van aantallen met andere eenheden.

Eyefficiency is een telefoonapp die oorspronkelijk werd ontwikkeld door de RCOphth Sustainability Working Group, gefinancierd door een onderzoekssubsidie van de Wereldbank, om de koolstofverspilling in oogheelkamers over de hele wereld te vergelijken. De UKOA heeft financiering gekregen om een “NHS-versie” te maken die een gratis telefoonapp biedt om de belangrijkste tijden en productiviteit in phaco- en intravitreale lijsten op elke telefoon te verzamelen, samen met belangrijke factoren zoals erkende complexiteit van de patiënt, opleidingseisen, personeelsbezetting en complicaties. Dit wordt vervolgens verwerkt in een webrapport dat de prestaties van uw afdeling kan vergelijken met die van andere afdelingen of met afdelingen met vergelijkbare trainings- en complexiteitsproblemen. Het zal u laten zien waar de tijd naartoe gaat met tips voor verbetering – en als u wilt ook uw ecologische voetafdruk!

De Eyefficiency app kan worden gedownload uit de app store op elke mobiele telefoon en worden gebruikt om een eenvoudig rapport over uw lijsten te geven. De nieuwe NHS-versie voor cataract en intravitreale injecties met web-based rapportage moet deze zomer beschikbaar zijn.

Zie onderstaande YouTube video die laat zien hoe u gegevens kunt registreren, invoeren en beoordelen met de Eyefficiency tool:

Interessante links: